Räddningstjänsten fick larmet klockan 08.00.

Det handlar om en kraftig kollision mellan en personbil och en lastbil, säger Claes Löfgren, vid räddningstjänsten i Jönköping.

Såväl personbilen som lastbilen blev kraftigt demolerade vid krocken. Polisen bekräftade vid 13.00-tiden att föraren i personbilen omkom av sina skador.

Den avlidne var en man i 35-årsåldern, hemmahörande i Jönköpings kommun. Anhöriga har underrättats.

Polisen uppger att personbilen och lastbilen tagits i beslag. Fordonen kommer att undersökas av tekniker.

Lastbilschauffören uppges ha klarat sig utan skador.

Han blev chockad så klart, men fick inga fysiska skador. Han fördes ändå till sjukhus för kontroll, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i Region Öst.

Olyckan rubriceras initialt som vållande till annans död och lastbilschauffören är i nuläget misstänkt uppger polisen. Rubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång.

Eftersom det inte finns något annat vittne än lastbilschauffören har vi valt den rubriceringen. Det finns ingen formell misstanke mot mannen, säger Åsa Willsund.

Efter olyckan var det stopp på väg 195 från cirkulationsplats Habo Södra till Klingekärr i båda riktningarna. Trafikanter uppmanades att om möjligt välja en annan väg.

Vid 17-tiden rådde återigen full framkomlighet, enligt Trafikverket. Bärgningsarbetet hade bland annat dragit ut på tiden på grund av omlastning på lastbilen.