Villan på Vätternäs är vit och grön och känns igen för sitt särskilda torn. Huset på Ceresgatan är byggt 1904 och är nu till salu. Utropspriset är satt till 17,9 miljoner kronor.

Bostaden rymmer 354 kvadratmeter fördelade på tio rum, varav fem sovrum.

Det är en rejäl boyta, men jag skulle inte säga att det upplevs som för stort. Huset är mycket väl iordningställt och renoverat och har samtidigt behållit sin gamla charm. Det är byggt i romantisk sekelskiftesstil som jag tror tilltalar väldigt många, säger Jan Windolf.

Utöver bostaden finns en stor trädgård på över 2000 kvadratmeter och en egen brygga vid Vättern där det finns tillgång till spabad och bastu. Uteplatsen lyfts fram som en perfekt plats för att njuta av solnedgångarna vid Vättern.

Placeringen vid Vättern gör förstås att det är bland de bästa lägena som går att hitta i Jönköpings kommun, säger Jan Windolf.

Huset passar även särskilt bra för den som är intresserad av höga farter; vad sägs om ett särskilt äldre sportbilsgarage och en särskild vattenskoter-ramp?

Givetvis är det relativt få människor som har möjlighet att betala det priset för en bostad. Någon särskild visningsdag är inte planerad.

Den kommer att visas efterhand. Det är redan ett antal spekulanter som har hört av sig, säger Jan Windolf.

Mäklarannonsen lades ut på den stora bostadssajten Hemnet på fredagen. Det tycks finnas ett stort intresse för villan på Vättersnäs. På söndagskvällen hade annonsen fått 12 000 sidvisningar.

Nu säger det förstås inte så mycket om hur många som verkligen skulle kunna köpa huset, men det är en unik bostad och många betraktar det säkert som ett drömhus, säger Jan Windolf.