LÄS MER: Nu avgörs biogasens öde

LÄS MER: Katastrofalt att lägga ned biogasproduktionen

Miljöpartiet och Vänsterpartiet var emot, resten av partierna överens: biogasproduktionen i Jönköping, med produktion på Torsvik och slutproduktion på Simsholmen, ska avvecklas.

Samtidigt ska man utreda om det är möjligt att samarbeta regionalt för att få till ny produktion, eller om någon extern part kan ta över biogasverksamheten i Jönköping.

Enligt Ann-Marie Nilsson (C)

Dessutom behöver kommunen ha en stabil storkund och veta att länstrafiken fortsatt vill ha biogas till bussarna.

- Vi ska titta på förutsättningarna för ny biogasproduktion, säger hon.

Ilan De Basso (S) tror att det kommer att finnas en ny lösning för biogasproduktion innan den nuvarande anläggningen avvecklas.

- Biogasen har en framtid och en stor betydelse för omställningsarbetet i vårt samhälle, säger han.

Men frågan har väckt starka reaktioner. har samlats in för att försöka påverka politikerna.

Inför sammanträdet lämnade gruppen in över 600 namnunderskrifter. Budskapet nu var att de är försiktigt hoppfulla, nu har politikerna börjat fokusera mer på att utreda möjligheterna och att avveckla verksamheten i dess nuvarande form långsamt.

MP och V är kritiska

- Det här är som att stänga av vägen mellan Jönköping och Ulricehamn för att man eventuellt ska bygga en ny motorväg. Så gör man inte, säger Margareta Sylvan (MP).

Anläggningen har gått back år efter år. Den drygt tio år gamla anläggningen anses vara föråldrad och politikerna menar att det saknas förutsättningar för att fortsätta producera biogas här. Något som har dragit upp kostnaderna är att produktionen är uppdelad på ((Hult, Torsvik och Simsholmen) med transporter däremellan.

LÄS MER: 500 namnunderskrifter ska påverka politikerna