Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biorecension: Ocean´s Eight

Bättre sent än aldrig får kvinnor mer utrymme i Hollywood och efter Ghostbusters kommer nu en helt kvinnlig uppsättning smarta skurkar i uppföljaren till Ocean’s eleven/twelve/thirteen-filmerna.

Bortom en barriär av Botox-injicerad överläpp och klädnypslyft, kan Ocean’s eight stå upprätt med integritet och underhållningsvärde bland sommarens förstörelseporr och löpandeband-producerade superhjältar.

Sandra Bullock spelar Debbie Ocean som avtjänat ett långt fängelsestraff för ett brott hon inte begått (överraskning!) och därmed haft mycket tid att fundera på den perfekta stöten (överraskning igen!), och perfekta hämnden (ännu en överraskning!). Medhjälp av själsfränden Lou (Blanchett) samlar hon ihop sin grupp av åttastjärn-kriminella för att göra det ”omöjliga” – sno ett halsband av Cartier värt 150 miljoner dollar från halsen av divan Daphne Kluger (Hathaway).

Det hade varit bäst om Ocean’s eight sopat mattan med kill-filmerna, men vi nöjer oss med att den matchar dem. Det är en trevlig biofilm – och dess massiva klyschor i kombination med en sorglig härlig gullighet lyfts av den fantastiska sammansättningen av skådespelare. Den stora twisten landar tyvärr mer på gå-på-dejt-och-hångla-men-ändå-hänga-med-nivå:Om bara Paul Feig regisserat och Katie Dippold skrivit manus hade standardkaraktärerna i gruppen med geniet, MacGyver, hackern och puckot i sin Dr. Snuggles-komplott med snabbt lösta problem i den perfekta kuppen fått en mer originell och mindre romantisk framtoning.