Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björk långt efter i British Open: ”Puttern ska vara glad att den är i ett stycke”

Jönköpingsgolfaren Alexander Björn fick en tung start på British Open. – Puttern ska vara glad att den är i ett stycke, sa han till Svensk Golf efter varvet.

Alexander Björk, med Sand Golf Club som hemmabana, hade inget roligt förstavarv av årets British Open på Royal Portrush i Nordirland.

29-åringen inledde med en bogey på första hålet. Det blev birdie på tvåan men rundan tog aldrig fart. Efter ännu en bogey på sjuan var Björk ett över par efter nio hål.

Och banans andra halva vill Jönköpingsbon helst glömma. Tre raka bogeys på hål 10, 11 och 12, och en avslutning med ytterligare tre raka bogeys på hål 16, 17 och 18.

Alexander Björk kom in i klubbhuset sex slag över banans par, totalt 77 slag, och är därmed långt bakom täten.

Efter varvet pratade Björk med Svensk Golf.

– Puttern ska vara glad att den är i ett stycke. Jag får inte bollen i hål. Jag får ingen känsla för linjerna, ingen känsla för hur jag ska ska starta bollen. Det funkar liksom inte riktigt, säger han till Svensk Golf.

Och han försökte inte ens gömma sin uppgivenhet efter 77-rundan. På frågan vad han skulle göra resten av dagen blev svaret:

– Jag vet inte. Kanske slå lite, kanske dricka en öl eller något.

Alexander Björk har nu 18 hål på sig för att klara cutten och få möjligheten att spela vidare under helgen.

Bästa svensk i tävlingen efter första dagen är Alex Norén som är tre under par. Henrik Stenson, som vann British Open 2016, är ett under par.

På fredagen slår Alexander Björk ut klockan 16.43 svensk tid.