Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BMW-bilar drabbade av inbrott inatt: ”Stöldligor kan ligga bakom”

Från två BMW-bilar stals under natten till måndagen flera komponenter så som en airbag och gps. Den här typen av stölder, som återkommit många gånger, är fortsatt ett högt prioriterat ärende hos polisen. – Ja, vi misstänker att det är internationella stöldligor som ligger bakom många av fallen i Sverige, säger Björn Öberg, presstalesperson vid regionledningscentralen.

Stölderna upptäcktes under morgonen när ägarna skulle åka till jobbet.

– Från en av bilarna försvann ratten, en airbag och instrumentpanelen. Från den andra en gps, frontstrålkastarna och även där instrumentpanelen. Men ratten verkar vara kvar, säger polisens Björn Öberg vid 08-tiden.

LÄS MER: Ny fräck stöldvåg – här är tjuvarnas nya byte

Just stölder ur framför allt bilar av det tyska märket BMW är ett ofta återkommande ärende hos polisen.

– Tjuvarna är duktiga på att inte lämna några spår, vilket gör brotten svårutredda. Men vi misstänker att internationella ligor ligger bakom många av fallen och det är ett högprioriterat område för oss, säger polisens Björn Öberg.

LÄS MER: BMW-tjuvar snodde dyrbar utrustning från tre bilar