De, Bengt Carlsson från Beijers och Stefan Aronsson från Happy Homes, tänker sig en dag för hela familjen. Med det menar de bland annat ett kafé i regi av Waggeryds IK:s damsektion, en barnhörna som drivs av gymnasieelever och Remida, tipspromenad och en femkamp med byggrelaterade moment.

Kompletterande verksamheter

– Vi började diskutera det här genom köpmannaföreningen, där vi båda är engagerade. Maria Ygemar från PHL, som äger fastigheten, väckte frågan om vad man skulle kunna göra med den före detta Coop-lokalen, berättar Stefan Aronsson.

Läs mer: Slutgiltigt besked: Coop i Vaggeryd lägger ned

När Bengt och Stefan började fundera på en mässa, tänkte de främst på sina egna butiker. Beijers säljer ju främst byggmaterial, men även inredning, medan Happy Homes – före detta Syntema – är specialiserade på in- och utvändiga fasader, men även säljer annat med bostadsanknytning. De är främst två kompletterande verksamheter, men även lite konkurrenter. Som alltså även samarbetar.

Stefan och Bengt fick göra markeringar i golvet för att garantera en plats åt alla som var intresserade av att ställa ut. Deras butiker, inklusive leverantörer, kommer att husera i lokalens mitt.

Foto Gunnar Hoglund

Många hakade på

– När vi pratade med folk om mässan var det många andra som hakade på och ville vara med. Och nu är vi uppe i ett 20-tal verksamheter som kommer att ställa ut, inklusive kommunen, Vaggeryds energi och bostadsbolaget VSBo, berättar Stefan.

Basen under mässan kommer att bli hemmafixande, såväl interiört som exteriört – i lägenheter och villor. Utställarna kommer att både visa produkter och ge exempel på hur de används.

– Förutom alla utställare, som får ställa ut längs väggarna, kommer vi att ha flera av våra egna leverantörer på plats – beredda att svara på frågor och diskutera olika lösningar. Våra två, stora, montrar kommer att vara i mitten av lokalen, berättar Bengt Carlsson.

Ett argument för att ha en mässa just nu är att det är många, stora som små, som bygger i kommunen. Ett annat är förstås den annalkande våren, vilken brukar uppmuntra till fixande.