Marcus Sjöberg var en av de fyra deltagarna i den allra första säsongen av TV4:s ”Bonde söker fru” 2006. Programmet där tv-tittarna får följa bönders jakt på kärleken har sedan dess blivit en stor hit i stugorna.

Köttbonden Marcus hittade inte kärleken i programmet då – nu får han en ny chans.

”Jag är så oerhört glad för detta. Jag tycker väldigt mycket om Marcus, det finns få bönder som får mig att skratta så mycket som just Marcus”, skriver programledaren Linda Lindorff på sin .

Idén att Marcus Sjöberg skulle vara med i programmet igen uppstod i samband med inspelningarna hemma hos , en av de andra bönderna i årets säsong. Marcus, som är vän med Johan, var på gården när tv-teamet kom dit, skriver Linda Lindorff.

”Han berättade då att han var singel och då kände jag att vi ju måste ge honom en chans till! Det känns så rätt och roligt att nu få en ny möjlighet att hjälpa honom att hitta sitt livs stora kärlek”, står det på bloggen.

Marcus Sjöberg var 27 år när han var med i tv-programmet första gången, i dag är han 38 år.

”Nu har han mer erfarenhet av kärlek och hans längtan är ännu större. Det här är en fantastisk kille”, skriver programledaren.

Köttbonden som växt upp på gården Bönarp utanför Gränna, där han är femte generationen, har förutom nötkreatur även får och lamm.

Han tar en bugg-svängom emellanåt och andra intressen är till exempel sport, löpning, djur, natur, jakt och musik. Han ser sig som envis, lugn, pålitlig och glad. Tjejen han söker beskriver han som naturlig och målinriktad, gärna med intresse för sport, djur och natur. Och hon ska förstås kunna tänka sig ett liv på landet.

”Det här är en fantastisk kille så alla ni nu som tror att Marcus kan vara den rätta för er – skriv ett brev!”, uppmanar Linda Lindorff.

”Bonde söker fru” spelas in i sommar och programmet sänds på tv i höst.