Jag skulle inte tro det. Men det är vad som just nu sker - i exminister Anders Borgs kommentarsfält på Facebook, efter om förra helgens urspårade fest och hans försök till ursäkt för densamma.

Han får... stöd.

"Det bevisar bara att du är normal", "Sånt som händer den bäste av oss!!" ,"någon gång pyser det över och med tanke på all press är det inte så konstigt att topplocket gick! Hoppas iallafall att du hade kul", "Att vara lite för full är mänskligt - det var väl en fest och inte ett styrelsemöte". Och så vidare.

Tro mig, jag har också gjort bort mig på fyllan. Så jag får kasta stenar i det här glashuset.

Det är inte mest Borgs idiotiska beteende som gör mig tokig här. Det är stödet. En i mångas ögon respekterad man går över alla gränser och uppfattas, och beskrivs, plötsligt som "mänsklig". Reaktionerna säger att visst, du kallade någon hora, tafsade på någon och tyckte att det kändes rimligt att hala upp kuken och vilja jämföra storlekar MEN DU ÄR BRA SOM DU ÄR. Smiley, hjärta, hund-GIF

Föreställ er Amelia Adamo, Gudrun Sjödén, Mona Sahlin, Filippa K, Annika Falkengren, Camilla Läckberg, Cristina Stenbeck (ja, jag plockar bara namn på kvinnor med något slags makt helt random här) - föreställ er dem, efter ett tufft schema och x vinare i kroppen - föreställ er deras behov av att få av de där jobbiga trosorna. Av att äntligen få blotta sig. Ragla runt. Sluddra. Håna.

Och hur sedan samhället sluter upp kring deras beslut.

Det är bara så märkligt. Liksom beteendet och känslan, som Borg ger efter för: Jag bara behöver få kalla någon hora nu - jag är SÅ kalas.

Borgs blottning blottlägger vår dubbelmoral. En kvinna hade kölhalats. Som man hyllas han för sitt mod att stå upp för skiten, efteråt.

Lärdomen för oss att dra: Har du, citat "varit under hård press de senaste månaderna", är det okej att släppa på den där jobbiga fasaden när vi behandlar varandra schyst. Och fritt fram för det lite mer ruffa, oslipade, ärliga.

Fram för ditt könsorgan i andras närhet. Bara du pudlar sen.

Vad kommer efter detta? Lite skön rasism till vickningen?

Anders Borg må vara besviken på sig själv.

Jag är besviken på var och en i detta.