ReservRallarn genomförs under parollen, ”lite kortare och lite enklare” än ursprungsversionen.

Vi tror att så är nära efter Vasaloppet så är det en kortare distans som lockar ut bland andra Vasaloppsåkarna, hälsar Tomas Pettersson Hjelmkvist från tävlingsledningen.

Loppet vänder sig till alla skidåkare oavsett nivå och som vill njuta av fin marsskidåkning i vacker natur.

Det är fina förutsättningar med 30-50 cm snö i terrängen och det ser ut att kunna bli en fin skiddag på söndag, säger Pettersson Hjelmkvist.

ReservRallarn kommer köras med start och mål vid Bottnaryds IP och därifrån en längre vända ut på gamla järnvägsbanvallen i riktning mot Västra Jära. Ett par avstickare från banvallen görs också för att få lite extra variation i åkningen. Det blir alltså ingen målgång vid Hallbystugan som är grundkonceptet för stora Rallarloppet, utan nu håller arrangören ihop det på lite mindre yta.

Dock har arrangören problem med att personer som inte verkar gilla skidåkning kör sönder spåren med terrängfordon.

Jättetråkigt med folk som förstör men vi har goda förhoppningar att kunna lösa detta, meddelar Tomas Pettersson Hjelmkvist.

Den längre banan körs över cirka 27 km i ett varv och den kortare varianten cirka 15 km också den i ett varv. ReservRallarn innehåller både tävlingsklasser på senior- och juniorsidan samt motionsklasser från ungdom och uppåt.