Den Svenska Taekwon-Do Ligan, eller STL, består av tre deltävlingar utspridda över första halvåret, varav en av dessa tävlingar är svenska mästerskapen.

Syftet med STL är att skapa ett mer strukturerat tävlingssystem samt att ge de svenska taekwon-do klubbarna mer utrymme för internationella tävlingar på hösten.

Den allra första STL-tävlingen hölls i Södertälje den gångna helgen, där Jönköping Taekwon-Do ITF fick en bra start och slutade som fjärde bästa klubb av 22.

– En stark början för Jönköping men vi har ytterligare två tävlingar på oss att ta oss till förstaplatsen på listan, säger klubbledaren Patrik Carlström.

– Det såg bra ut trots att vi inte nådde första pallplats med alla men vi visade att det vi tränar på kommer att funka med lite mer övning.

Bland de tävlande seniorerna och juniorerna från klubben fanns världstrean Maria Hovelius, som i höstas vann brons på VM i Dublin, men som nu fick nöja sig med en andraplats i sparring. Jönköpings förstaplatser togs av Adis Salja, som vann både sparring och spec, Mihir Chouhan (sparing)m Isak Uggla (spec) och Emma Wyon (mönster).

Om allt går enligt plan är Hovelius och Chouhan stora hopp vid Europamästerskapen i Slovenien i april.

På söndagen tävlade de yngsta, upp till 13 år, och Jönköping ställde upp med en liten men naggande god skara.

Klubben gick in med fem deltagare och kom hem med fyra guld, två silver och tre brons vilket är helt klart godkänt.

Nu laddar Jönköping Taekwon-Do ITF om för STL2 som avgörs i Partille den tredje mars.