Larmet om branden inkom klockan 01.16 natten till onsdagen. Flera båthus vid Munksjön har brunnit.

Det har varit en fullt utvecklad brand och räddningstjänsten arbetar med eftersläckning. Det har tagit ungefär fyra timmar att släcka, säger SOS alarm.

Enligt räddningstjänsten har styrkor från Jönköping, Huskvarna, Norrahammar och Bankeryd arbetat med branden som inte ska ha spridit sig till några närliggande byggnader.

När vi kommer fram så brinner det i tre av dem i alla fall, kraftigt. I längan så var det ungefär tio båthus. Fem av båthusen är helt nedbrunna, fem av dem är skadade, säger Michael Simmeborn, insatschef vid räddningstjänsten i Jönköping.

Det är i nuläget oklart hur branden har startat. Polisen kommer att spärra av platsen under morgonen.

Ingen har kommit till skada men husen har brunnit ner till grunden. Det har blivit materiella skador och vi kommer att göra en teknisk undersökning så fort som möjligt, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl vid polisregion öst.

Polisen utreder i nuläget en misstänkt mordbrand.

Vi har skickat dit tekniker och brandhund för att utreda om det kan vara anlagt eller om det finns en naturlig orsak till branden. Men vi har skrivit en anmälan om misstänkt mordbrand eftersom vi inte kan utesluta brott i det här läget, säger Jonas Axell, gruppchef vid polisen.