Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i Jönköping misstänks vara anlagd – polisen utreder brott

Under söndagskvällen började det brinna i en barack på Rosenlund i Jönköping. Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om brott.

Vid 19.28 larmades SOS Alarm om en brand på Rosenlund i Jönköping. Det var en liten brand som snabbt kunde släckas av räddningstjänsten.

– Det är någon form av arbetsbarack, inte långt ifrån Rosenlunds herrgård. Det har brunnit lite i golvet där och det har blivit mindre skador på själva baracken. Det som brann släcktes fort och vi håller på att ventilera ut rök ur byggnaden, säger räddningstjänstens inre befäl Gunnar Hansson, strax innan 20-tiden.

Efter att räddningstjänsten släckte branden inledde polisen dock en förundersökning om skadegörelse genom brand då branden misstänks vara anlagd.

Polisen är nu angelägna om tips från privatpersoner som kan ha sett något av intresse i närheten av Folkungavägen på Rosenlund under söndagskvällen. I sådana fall uppmanar polisen att man ringer 114 14 eller hör av sig via tipsformuläret på polisens hemsida.