Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villaägaren och hundarna klarade sig oskadda efter våldsam köksbrand

Ett 20-tal brandmän arbetade med att släcka en brand i en villa i Klämmestorp på tisdagskvällen. Enligt räddningstjänsten började branden i köket. – Personen och dennes hundar hade hunnit ta sig ut ur bostaden, säger Håkan Grunditz, räddningsledare på platsen.

Larmet om branden kom sent på tisdagskvällen, närmare bestämt vid 22.40-tiden.

Ett 20-tal brandmän från tre styrkor, Jönköping, Habo och Norrahammar, arbetade med att släcka branden som enligt räddningstjänsten började i köket.

– Personen och dennes hundar hade hunnit ta sig ut ur bostaden. Vi vet inte varför det har börjat brinna i köket, men villaägaren hade nyligen haft en vattenläcka och det pågick en renovering i köket. Möjligtvis är brandorsaken kopplad till ombyggnationen, säger Håkan Grunditz, yttre befäl på räddningstjänsten.

Han fortsätter:

– Branden var koncentrerad i köket, men det blev stora skador över hela nedervåningen. Den extrema värmen gör ju att saker, som till exempel kläder, smälter. Dessutom var det mycket brandrök i bostaden.

Vid 23.30-tiden hade delar av räddningsstyrkan börjat avveckla sig från platsen. Under natten och fram till klockan 09 på onsdagsmorgonen fanns två brandmän kvar på platsen för efterbevakning.

Ingen person kom till skada i samband med händelsen och enligt polisen finns det ingen misstanke om brott.