Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larm om industribrand – kläder hade fattat eld

Ett stort räddningspådrag larmades till en industrilokal vid Munksjö pappersbruk på fredagen. Inledningsvis var det oklart vad som brunnit – men senare framkom det att en hög med kläder fattat eld.

Sju enheter från räddningstjänsten i Jönköping, Norrahammar och Bankeryd samt ett antal ambulanser larmades till en industrifastighet vid Munksjö pappersbruk på fredagen. Larmet till SOS kom strax före klockan 15.30.

Håkan Grunditz, insatsledare på räddningstjänsten, berättar att det var två personer som mötte upp räddningsstyrkorna på platsen.

– Inledningsvis fick vi olika information; allt från att det brann i en elcentral till att det var en brand i magnetiska rum. Det visade sig senare att det var kläder som brann. Elden kunde begränsas till det här rummet, säger Håkan Grunditz.

Efter att branden hade släckts fokuserade räddningstjänsten på att sanera lokalerna och ventilera ut röken. Enligt Håkan Grunditz hyrs lokalerna av Jönköpings University.

JP-reporten Janne Johansson befann sig på platsen.

– Det ryker fortfarande lite grann. Rökdykare har gått in men det är tveksamt om det finns några personer i lokalen, säger Janne Johansson vid en tidig kontakt.

Senare meddelade räddningstjänsten att ingen person kom till skada i samband med händelsen. De två personerna som larmade SOS, och som troligtvis har befunnit sig i lokalerna, undersöktes på platsen. De behövde dock inte föras till sjukhus.

Det är fortfarande oklart varför branden uppstått.

Polisen kommer att skriva en anmälan om brand utan misstanke om brott.