– Tanken är att jag åker till Värnamo i början på nästa vecka och är kvar tills jag fött, säger stockholmsbon tillika Värnamotjejen Daniella, som är i vecka 39, till .

– Jag har varit jättestressad och inte kunnat sova, säger hon vidare.

På fredagen sa vikarierande sjukvårdsministern Annika Strandhäll (S) att hon tar situationen med bristande BB-platser och barnmorskor som inte hinner gå på toaletten, på fullaste allvar.

– Jag blev så förbannad när jag fick höra om detta, så här ska vi inte behöva ha det i svensk vård, säger Annika Strandhäll till .

Nu väntar alltså födsel i hemorten Värnamo för Daniella Tevebring.

Aftonbladet.se: När tog du beslut om att lämna Stockholm innan du ska föda?

– Mamma fyllde 50 i juli så vi var i Värnamo och hälsade på. Då hade jag packat BB-väskan och jag sa att jag hoppas det börjar när jag är i Värnamo. Mamma, som jobbar inom vården, berättade att det bara varit två stycken inne på förlossningen häromdagen, så vi började skoja om att jag borde föda där istället för i Stockholm, säger Daniella Tevebring som sedan tidigare har en son, född 2013.

På fredagen ringde så Daniella till Värnamo sjukhus och frågade om hon kunde komma dit och föda.

– Och det var inga problem, de var jättetrevliga och det jag enda jag behöver göra nu är att skicka ner min journal, säger hon.

Aftonbladet.se: Hur känns det nu?

– Jag har inte kunnat sova, varit rädd och jättestressad. Jag vill inte bli skickad flera mil när vattnet går och värkarna kommit igång. Nu gäller det bara att knipa över helgen, sen när jag väl är i Värnamo kommer jag nog kunna pusta ut, säger Daniella Tevebring.