Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Busch Thor och Adaktusson har "rett ut" bråket

Bråket inom Kristdemokraterna mellan partiledare Ebba Busch Thor och tidigare EU-parlamentarikern Lars Adaktusson ser ut att ha bedarrat betydligt.

Grälet har gällt frågan om huruvida Lars Adaktusson informerat partiledningen om hur han i EU-parlamentet röstat i abortfrågan. Häromveckan kom besked att han lämnar partistyrelsen och rollen som andre vice partiledare.

Men nu förklarar de två i ett gemensamt utskick att de har ”rett ut oklarheter som funnits”, skriver Expressen. Vidare slås fast att det ”blivit uppenbart att partiledningen inte varit informerad i den utsträckning som tidigare angetts”.

För en vecka sedan uppgav Ebba Busch Thor att förtroendet för Lars Adaktusson var skadat. Nu är beskedet att han trots allt blir kvar i partiet: "Vår gemensamma intention är att Lars Adaktusson ska fullfölja det mandat väljarna har gett honom som riksdagsledamot och det uppdrag partiet anförtrott honom som utrikespolitisk talesperson”, heter det i utskicket, enligt Expressen.

TT