Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Buss och lastbil krockade norr om Habo – glashalt på vägen

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Ishalka bidrog troligen till en olycka vid 15.21 norr om Habo. En mindre lastbil körde in i en buss. Strax efteråt voltade en bilist ut på åkern vid Axamo flygplats.

Enligt räddningstjänstens inre befäl Gustaf Hultegård var det väldigt halt på vägen och lastbilen hade alltså kört in i en stillastående tom buss.

– Det fanns inga skadade personer men det blev en hel del materiella skador, säger han.

Det var totalstopp på väg 1832 efter olyckan vid 15.40 på onsdagseftermiddagen.

Olycksplatsen låg på en mindre avfartsväg västerut från länsväg 195 strax innan Simonstorp.

– Räddningstjänsten är kvar på platsen. Både lastbil och buss måste bärgas, men det är snart klart, säger SOS larmoperatör vid 16.45.

Vid 16-tiden skedde ytterligare en olycka i Jönköpingstrakten. En bilist voltade av Sandserydsvägen vid Axamo, tog sig ut ur bilen på egen hand i väntan på räddningstjänsten.

– Det var en ensam person i bilen som hade voltat ut på åkern vid infarten till flygplatsen av okänd anledning. Föraren klarade sig helt oskadd men bilen måste bärgas senare, sa operatören vid SOS Alarm.