Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussarna stannade – så såg det ut vid Juneporten i rusningstrafik

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Under tisdagen infördes skyddsstopp för alla bussar i Jönköping och Huskvarna – tidningen befann sig vid Juneporten då rusningstrafiken vanligtvis brukar börja, för att se hur det ser ut under skyddsstoppet.

Busstrafiken i Jönköping stannade vid lunchtid på tisdagen, sedan fackförbundet Kommunal lagt ett skyddsstopp på grund av smittorisken för chaufförerna. Arbetsmiljöverket kopplades in, men det tog flera timmar från att skyddsstoppet trädde i kraft innan det sedermera hävdes.

Skyddsstoppet är rätt, säger Adonia, en av busschaufförerna som Jönköpings-Posten pratade med i samband med skyddsstoppet som infördes under tisdagen.

Tidningen begav sig till Juneporten då rusningstrafiken brukar dra igång vid 16.00, för att se hur det såg ut. Michael Joelsson rapporterar från platsen i spelaren ovan.