Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussen mellan Gränna och Stockholm börjar rulla igen

I november förra året tog Flixbus bort alla linjer till och från Gränna. Nu meddelar bussbolaget att Grännaresenärer snart kan åka direkt till Göteborg och Stockholm igen.

Det började med att Flixbus betydligt minskade antalet avgångar för direktbussar mellan Stockholm och Gränna i höstas. Strax därefter kom beskedet att bolaget skulle sluta använda stoppet i Gränna överhuvudtaget – alla busslinjer drogs in efter den 5 november.

Läs mer: Flixbus drar in samtliga avgångar till och från Gränna

På torsdagen meddelar Jelena Jovanovic, pressansvarig på Flixbus, att bussen snart kommer börja stanna i Gränna igen. Från och med 11 april kan resenärer från Gränna åka till bland annat Linköping, Göteborg, Landvetter, Stockholm, Arlanda och Uppsala. Även Ödeshög blir ett stopp, men endast på linjen som går till Göteborg.

– Det känns fantastiskt roligt att börja trafikera dessa hållplatser igen. Avgångarna finns redan ute till försäljning på vår hemsida, säger Jelena Jovanic.

Anledningen till att busslinjen drogs in var enligt bolaget låg efterfrågan, särskilt under vinterhalvåret. Men nu ska bättre efterfrågan ha gjort att bussarna åter börjar rulla genom Gränna. Per vecka blir det 48 avgångar till och från Göteborg, och 32 avgångar till och från Stockholm.

Kommer turerna att dras in igen efter sommaren?

– Det kan jag inte svara på än, eftersom vi precis har släppt vårtidtabellen, säger Jelena Jovanic.