Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Calle har precis tagit körkort – toppar rallycupen

Calle Carlberg, Nässjö MK, har precis fyllt 18 och nyligen tagit körkort. Ändå toppar han 1300 Rallycup. I helgens tävling Vinterpokalen i Sandviken var nykomlingen snabbast av alla.

Bilvana?

Erfarenhet?

Rutin?

Ibland är det överskattat. Fråga bara Calle Carlberg från Lekeryd som kör för Nässjö MK.

Rallyföraren tävlade framgångsrikt i ungdomsrally förra året med en Volvo 940. Då vann han bland annat Smålands DM och ungdomsklassen i Sydsvenska Rallycupen.

Men nu har han fyllt 18 år och tagit sitt körkort. 2019 är hans första år med seniorlicens. Och året har börjat bra.

Bilen har bytts ut till en liten framhjulsdriven Suzuki Swift GTI. Det är ett medvetet val att satsa på en otrimmad bil som går in i klassen 1300 rallycup som ger mycket rally för en mindre peng. Här tävlar samtliga med likvärdiga bilar så den största skillnaden gör föraren.

För två veckor sedan var det årspremiär i Falun. Då vann Calle C-förarklassen och placerade sig som fyra i 1300-cupen efter de snabbaste A- och B-förarna.

I helgen var det dags för tävlingen Vinterpokalen i Sandviken, den andra deltävlingen av 1300 rallycup.

Efter några små justeringar på bilen träffade Calle rätt. 18-åringen var snabbast på samtliga tre sträckor och var därmed inte bara bäst i C-förarklassen utan klättrade även upp i topp av totaltabellen i 1300 Rallycup som består av elva deltävlingar under 2019.

Calle Carlberg har nyligen tagit sitt körkort – nu toppar han 1300 Rallycup.