I Halmstad fanns det gott om biljardhallar som killarna besökte vilket väckte deras intresse för sporten. Då fick de också idén om att starta en biljardhall i Skillingaryd.

–Det närmsta hallarna härifrån ligger i Jönköping eller Värnamo och det skulle bli för långt att åka, säger Christoffer Johansson som själv bor i Skillingaryd.

Därför skrev Christoffer ett brev till Vaggeryds kommun. I brevet frågar han kommunen om det finns någon möjlighet att hitta en lokal där man skulle kunna starta en biljardgrupp.

–Vi skulle vilja ha en biljardhall med sju till åtta bord så att många kan komma och prova på, alla ska vara välkomna oavsett förkunskaper, säger Christoffer.

Christoffer och hans vänner tror att en biljardhall skulle vara uppskattat av både unga och äldre som vill samlas, snacka lite och ta en runda. De skriver även i brevet att de själva är beredda på att ta ansvar för lokalen med städning och så vidare.

Göran Svensson på kultur- och fritidsförvaltningen ser positivt på idén.

–Det är alltid intressant och roligt när ungdomar kommer med tips på idéer och kommunens målsättning är att ingenting är omöjligt så det här ska vi titta närmare på. Det vi kan göra är att tipsa ungdomarna om en lämplig lokal som de kan hyra, säger Svensson.