Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Civilisationen. Det stora problemet är överbefolkningen

Är lite förvånad över debatten runt vår miljö som i och för sig hörs dåligt just nu. Jag tror nämligen att trots alla ansträngningar så har vi inte en chans då så många jobbar lika hårt med att skövla vår jord.

Det stora överhängande hotet och anledningen till nästan alla problem talas det inte om, nämligen överbefolkningen. Det är klart som korvspad att vår civilisation är på väg att dö ut och inget kan hindra detta så länge vi förökar oss som kaniner.

Ett par pandemier kommer inte att nämnvärt minska folktillväxten, däremot skapa en massa andra konflikter, svält och krig. Låt säga att det i exempelvis ett land som Kina eller Indien skulle dö dubbelt så många som under andra världskriget alltså 100–120 miljoner, en droppe i havet i ett land som har 1 500 miljoner människor. Ja ni förstår. Är tyvärr ganska pessimistisk om vår civilisation.

En av väldigt många

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel