Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Clara J:son Borg blir årets ateljéstipendiat på länsmuseet

Under augusti månad kommer den internationellt verksamma konstnären Clara J:son Borg att arbeta på länsmuseet i Jönköping. Konstnären är född i staden, men utgår numera från Rotterdam.

Jönköpings läns ateljéstipendium innebär att en konstnär får arbeta i Rum 203 på länsmuseet under några veckor. Clara J:son Borg kommer att vara på museet från den 5 augusti till 1 september.

Konstnären meddelar att hon kommer att använda tiden till att undersöka hur vi kan förstå en plats och hur den kan uppstå genom koreografi, frågor som hon även tidigare har arbetat med i sitt konstnärskap. Hon kommer att ägna sig åt experimentellt skrivande och rörelseimprovisation.

Det finns inga krav på att stipendiaten ska visa något efteråt, men den 31 augusti kommer Clara J:son Borg att delta i en performance och ett konstnärsamtal på museet.

Marcus Appelberg var ateljéstipendiat 2018.