Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Corona. Orättvis kompensation för vårdanställda

Apropå koalitionens beslut om lönekompensation till de som arbetar nära coronapatienter. Det är inte rättvist mot alla andra i vården! Alla som arbetar patientnära har risk att smittas.

Avgränsningen som koalitionen gör är orättvis.

Rachel de Basso menar att de som sliter mest ska få lönekompensation.

Vi menar att avdelningar som släppt ifrån sig sina erfarna sköterskor och undersköterskor till coronaavdelningar sliter lika mycket.

De som drar lasset på de avdelningarna är personal som tvingas lämna sina partiella ledigheter och gå upp i heltid, få nya scheman (scheman som man aldrig skulle accepterats i vanliga fall).

Jobba med "ny personal" som saknar erfarenhet av avdelningens rutiner.

Uppvakningsavdelningen på Ryhov exempelvis. Där har flera av de erfarna sköterskorna flyttats och in har kommit oerfarna eller tidigare anställd personal som egentligen slutat jobba.

Naturligtvis drabbar det den "ordinarie" personalen som är kvar. Uppvakningsavdelningen tar också IVA-patienter när IVA är fullt.

All personal som arbetar patientnära drar ett tungt lass just nu. Alla borde premieras. Hela kedjan i vården. Från städpersonal till specialister.

Kompensation borde inkludera alla som påverkas av covid i sitt arbete, genom övertid, förändrade scheman/rutiner eller förändrat ansvar i sina arbetsuppgifter exempelvis på avdelningar som är bantade eller har ny personal.

Samuel Godren (SD) regionråd

Håkan Nyborg (SD) regionpolitiker

Björn Forsell (SD) distriktsordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel