Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Corona. Tänk efter innan du hamstrar

Insändare/Jönköping

Att vara fattigpensionär är en ständig kamp för att få det att gå ihop. När pensionsdagen närmar sig finns det knappast något kvar på kontot. Endast tusenlappen som måste finnas som buffert till eventuella läkarbesök och medicin. När pensionen kommer tar jag färdtjänst till affären, med en noga genomtänkt inköpslista. Där finns de basvaror som jag behöver en månad till exempel ris, pasta, hygienartiklar och så vidare. Bröd bakar jag själv och till frukost blir det havregrynsgröt eller fil på helgerna. En vänlig granne handlar färskvaror till mig, dels för att det är för dyrt att åka färdtjänst och man frestas lätt att köpa något onödigt vid täta affärsbesök. Den här månaden var inget sig likt i "min" affär och på min lista fattades mycket.

Den här berättelsen är till dig som solidariskt och med empati har hamstrat butikshyllorna tomma. Jag hoppas att du inte slänger jästen, ärtsoppan, havregrynen, mjölet och allt annat du burit hem, utan en tanke på andra människor. Jag tycker att du hellre ska gå till doktorn, än affären om du är i behov av mängder med toapapper, på apoteket finns stoppande medicin, om du inte vill uppsöka vården.

Snart åttio

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel