Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coronatest. Tar du resurser i anspråk och sen inte bryr dig?

Det är lätt att inte bry sig om andra, tycks det som, för jag har tappat räkningen på hur många personer som kommit till provtagningen för Corona på Ryhov och bekymmerslöst nämnt att de tagit bussen dit eller tänkte stanna till på Systembolaget eller något ärende på vägen hem. Som sjuksköterska kan jag inte göra mycket mer åt det än att upplysa dem om att de enligt smittskyddslagen ska undvika den typen av miljöer, men det är ju tydligt att brydde de sig inte om det innan så lär de inte bry sig efter heller.

Vi är många som hjälpt till och kämpat tillsammans nu under pandemin – alla som anpassat sina liv för att begränsa smittan, alla som på olika vis hjälper grannar, vänner och släktingar som inte kan gå ut, alla äldre som har långa dagar hemma och inte kan ta emot besök och alla vi inom sjukvården som kämpar för att rädda liv. Men så finns det ju andra då, de som gärna tar resurser i anspråk och vill bli testade, men som inte alls bryr sig om att försöka skydda andra. Ni vet vilka ni är och jag hoppas att ni skäms.

Lillian

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel