Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Covid-19. Hela Sverige borde testas

Enligt många av våra tongivande tyckare är det snudd på landsförräderi att kritisera Folkhälsomyndighetens strategi gentemot covid-19-influensan. Visserligen ser ju både våra politiker och myndigheter som sin huvuduppgift att skydda oss, befolkningen mot oss själva. Inte bara mot smitta utan i största allmänhet. Nu har ju myndigheterna motvilligt erkänt att provtagningen går sådär.

Danmark som för övrigt nästan alltid har fel per definition, oavsett vad det gäller enligt svensk standarduppfattning, men de ska testa hela sin befolkning på ca 5 miljoner medborgare. Vilket utan tvekan kan ge en klar bild av smittoläget, och som ger ett säkrare beslutsunderlag. Det kunde ju vara en bra idé även för Sverige. Självtester för både smitta och antikroppar fördöms och förbjuds på löpande band trots att det finns helt säkra och tillförlitliga självtester tillverkade av högt renommerade läkemedelsbolag i Europa bland annat Roche.

Jag har själv försökt att köpa sådana i Storbritannien. Men tyvärr, de skickar inte utomlands men jag var välkommen att hämta upp själv. Tyvärr blir jag satt i karantän i två veckor om jag reser dit. För att dryga ut kassan, nu när staten har tagit på sig spenderbyxorna kunde man ju sälja godkända tester till oss "samhällsoviktiga" grupper så vi kan se om vi varit smittade och sedan (hemska tanke) agera utifrån detta. Detta kunde ju ske med ett rimligt påslag på priset som genererat lite inkomster. Men detta skulle väl betecknas som ren anarki av proffstyckarna. Men det blir väl som med de livsfarliga andningsskydden som plötsligt börjat distribueras i dagarna. Modigt nu när vi innehar första platsen i världen av döda per capita!

De flesta länder gör nu allt för att komma över vaccin till sin befolkning för massvaccinering. Inte Sverige, men vi ska väl ställa oss långt ner i kön för att visa hur solidariska och ädla vi är, kanske även få en guldstjärna i kanten av WHO upphämtat av någon stolt minister. Hörde en polsk minister uttala sig om Sveriges strategi som han kallade Darwinistisk "The survival of the fittest". Kanske en tanke när majoriteten av de avlidna är gamla och sjuka utan att fått något ordentligt smittskydd.

Men det är väl som vanligt att bara önska ett lycka till! Den här gången är vi i verkligt behov av det!

Troy Mc Clure

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel