Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cyklist påkörd av personbil – fördes till sjukhus

En cyklist blev påkörd av en personbil på Solåsvägen i Jönköping tidigt under onsdagsmorgonen. Den drabbade kvinnan fick föras till sjukhus med ambulans.

Strax före klockan 07 på onsdagen åkte räddningstjänst, ambulans och polis till Solåsvägen i Jönköping efter larm om en påkörd person. Vid framkomsten visade det sig att en personbil kört på en cyklist.

– Personen är avförd med ambulans till sjukhus och ska vid tidpunkten ha varit vaken och talbar, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Polisen uppger att den påkörda cyklisten är en kvinna i 60-årsåldern och att bilföraren är en man i 75-årsåldern.

En patrull åkte till Länssjukhuset Ryhov i hopp om att tala med kvinnan, men vid 09.15-tiden hade detta inte kunnat påbörjas på grund av pågående vårdinsatser.

– Nej, vi har inte kunnat hålla förhör ännu. Det var inte läge för patrullen att tala med kvinnan när vi var där. Kvinnan ska ha undersökts och klagade på smärtor i höft och bäcken. Hur omfattande skadorna är kan jag inte svara på, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Vad framkom under förhöret med bilföraren?

– Det vill jag inte gå in på. Polisen brukar vilja höra båda parterna innan det görs en bedömning.

Olyckan kommer att utredas av polisen, men i nuläget finns det ingen misstanke om brott. Det är ännu oklart hur olyckan uppstod.

Senare uppgav Region Jönköpings län att kvinnan blev måttligt skadad och att hon fick gå hem efter behandling.