Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att reformera LAS

Lagen om anställningsskydd (LAS) måste reformeras.

Jag har i min roll som personalansvarig upplevt att LAS överlevt sig självt i många stycken.

Lagen kom till på det ”röda” 70-talet och gav facken stora maktbefogenheter.

Facken har idag stor makt över hur LAS skall användas praktiskt i företag och andra verksamheter. Denna makt utnyttjar främst LO-facken allt för ofta att diskriminera icke fackanslutna anställda.

Frågan kommer att bli högaktuell i dessa coronatider när många verksamheter tvingas varsla.

För att företag som drar ner sin verksamhet skall kunna överleva så måste man kunna behålla personer med de kompetenser som krävs och därmed göra undantag från turordningslistor.

Under de senaste åren har främst LO-facken blivit allt mera stelbenta och håller hårdnackat fast vid turordningslistor även om det uppenbart skadar ett företag. Att göra undantag grundat på kompetens är näst in till omöjligt för anställda som inte är med i facket. Ett krav från vissa ombudsmän är att skall undantag kunna ske av kompetensskäl så måste det gälla anställda som är med i facket. Känns direkt diskriminerande.

Fackföreningarna kämpar nu med alla medel för att behålla LAS och därmed sina maktbefogenheter.

Deras sätt att agera känns direkt odemokratiskt och diskriminerande mot de som inte är medlemmar. Många har ju valt att bara vara med i A-kassan och detta val skall inte innebära att man kommer i ett sämre läge avseende LAS.

LAS behöver minst sagt reformeras eller göras om från grunden. Behövs även alternativ till facken som kan representera anställda vid omorganisationer och neddragningar.

Torbjörn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel