LÄS MER: Solig premiär för sommarkvällarna

För fem år sedan, 2012 alltså, funderade Gunnar Andersson på vad det fanns för aktiviteter för personer i hans ålder. Inte mycket, tyckte han och önskade att det fanns sommarkonserter att gå på i Huskvarna. Så han tog saken i egna händer.

Jag riktar mig till personer som kommer ihåg 60- och 70-talsmusiken så det är mycket människor från min generation som kommer hit.

I teaterträdgården i Smedbyn har han byggt en scen och ett publiktält med plats för 150 personer. På torsdag är det premiär och "Mike and his Swamp Indians" är det första bandet som spelar.

Alla band i år har spelat här tidigare. Det är inte alltid samma band som spelar men jag tycker att det är roligt med repriser och det är väldigt kul att de kommer tillbaka, berättar Gunnar Andersson.

Musiken består av jazz, blues och rock. En bra blandning tycker Gunnar Andersson och berättar att publikrekordet sattes för tre år sedan. 296 personer kom och lyssnade när bandet "Hoods" spelade.

Jag tror att folk uppskattar det här. Det är väldigt trevligt att träffa människor och mysfaktorn är hög. Det finns vissa som tar med sig sina egna tältstolar. Då kan man sitta var man vill, det är inte fel, säger han.

Gunnar Andersson berättar att det kommer i genomsnitt mellan 120 och 130 personer per kväll och att även en yngre publik hittar dit.

Givetvis är 18-åringar också välkomna. Gemenskapen här är det bästa och jag längtar till premiären, säger han.