Nu är det dags igen att börja fundera över den frågan.

I vecka 23 drar den årliga kampen om en plats bland de 100 i finalen och den prestigefyllda titeln igång igen,

Tävlingen är ett mångårigt samarbete mellan de åtta golfklubbar som marknadsför sig under namnet ”Golfköping”, A6, Gränna, Götaström, Hook, Jönköpings GK, Ryfors, Skinnarebo och Wiredaholm.

Årets upplaga bjuder på en nyhet:

Nu är man tillbaka till det som gällde under Golfköpingsmästarens första succéfyllda år, med spel hela veckan på de arrangerande banorna i stället för som de senaste åren bara onsdag-söndag.

För den som spelar på hemmaklubben är tävlingsavgiften 60 kronor och när man spelar på de andra banorna – och är medlem i en Golfköpingsklubb – kostar det 210 kronor.

Man spelar slaggolf i fyra klasser, Open, A-, B- och C-klass och de 20 bästa i varje klass efter respektive tävlingsvecka får poäng från 20 till 1. Och det gäller att samla så många poäng som möjligt under veckorna för att ta en plats bland de 100 i det totala sammandraget som så småningom får vara med i finalen.

Finalspelet, som roterar bland klubbarna, avgörs i år på Jönköpings GK den 17 augusti.

Förra året räknades det in cirka 3 000 starter i Golfköpingsmästaren. I år, dels tack vare den medvind som blåser kring golfen just nu och även på grund av de utökade speldagarna, siktar man mot 3 500 starter.