Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalen föll mot tabellettan – spelare har redan lämnat

HC Dalen har inte längre någonting att spela för den här säsongen. Efter fredagskvällens förlust mot tabellettan Vimmerby återstår nu, för Dalens del, två omgångar av hockeyettan södra vår.

HC Dalen förlorade med 2–5 borta mot den redan klara seriesegraren Vimmerby. Hemmalaget gick ifrån till en 3–0-ledning redan i den första perioden. Både den andra och den tredje perioden slutade sedan 1–1.

Dalens mål gjordes av Linus Tjulander och Oscar Josefsson. Efter förlustmatchen mot Kalmar i onsdags aviserade Dalens tränare och sportchef Pelle Gustafsson att Norrahammarsklubben är villig att släppa spelare som vill fortsätta sina säsonger på annat håll.

Redan inför fredagsmatchen stod det klart att två tongivande spelare testar lyckan i andra klubbar. Backen Viktor Näslund är klar för spel i hockeyallsvenska Västervik och Jonathan Tholander ska lira för hockeyettanklubben Boden.

En stund efter mötet med Vimmerby meddelade HC Dalen, via ett pressmeddelande, att ytterligare sex spelare lånas ut. Det handlar om Oscar Josefsson, Grästorp, Linus Tjulander, Grästorp, Emil Eriksson, Västervik, Markus Näslund, Borås, Gustav Särenborg, Kallinge/Ronneby och Andreas Røykås Marthinsen, Sparta Sarpsborg.

HC Dalen har nu två matcher kvar att spela. På söndag blir det match borta mot Mörrum och på onsdag blir det hemmamatch mot Tyringe SoSS.