Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalen förlänger med tränare – som får utökat ansvar: ”En intressant roll”

HC Dalen och tränaren Daniel Josefsson, mångårig elitspelare i bland annat HV71, har kommit överens om en kontraktsförlängning. Josefsson får dessutom ett utökat ansvarsområde. – Det är en intressant roll som Dalen erbjöd mig, säger Josefsson i ett pressmeddelande från hockeyettanklubben.

38-årige Daniel Josefsson avslutade efter säsongen 2018/2019 en lång spelarkarriär på hög nivå. Totalt gjorde Josefsson 366 grundseriematcher i SHL för HV71, Södertälje, Modo, AIK och Leksand. Det blev också över 400 matcher i hockeyallsvenskan.

Inför säsongen 2019/2020 tog Josefsson klivet upp på hockeyettanklubben HC Dalens tränarbänk. Nu står det klart att han kommer att stanna i Norrahammarsklubben.

HC Dalen skriver i ett pressmeddelande att Josefsson har signerat ett nytt tvåårsavtal.

Utöver rollen som assisterande tränare, där han också har ett huvudansvar över den fysiska träningen, ska han nu också bli assisterande sportchef för HC Dalen.

– Först och främst så trivs jag väldigt bra i staden och i föreningen och jag kände ganska tidigt att vi har något bra på gång. Jag avslutade min aktiva spelarkarriär och tycker att det är en intressant roll som Dalen erbjöd mig. Det är en väldigt inspirerande grupp människor att arbeta tillsammans med, allt från ledare till spelare och människor runt omkring föreningen, säger Daniel Josefsson i pressmeddelandet från HC Dalen.

Han fortsätter:

– Fysisk träning är något jag alltid varit väldigt intresserad av och arbetat med vid sidan om. Det är inspirerande att kunna lyfta in det i mitt tränaruppdrag som är mitt huvudsakliga uppdrag. Nu ökar rollen dessutom en aning då jag blir assisterande sportchef där jag tillsammans med Pelle (Gustafsson) kommer att fortsätta bolla idéer med varandra för att ta föreningen ytterligare steg framåt.