Under säsongen 2019/2020 lånades Sebastian Ehrenflod, född i mars 2000, ut till HC Dalen där det blev tre hockeyettanmatcher. Nu står det klart att backen, som kommande vinter gör sin första seniorsäsong, gör en permanent övergång till Norrahammarsklubben. Kontraktet sträcker sig över en säsong.

– Sebastian är en stor och tung back som har alla kvaliteter som krävs för att gå långt. När vi plockar in spelare till oss så är vi noga med att det ska vara spelare som verkligen vill spela för att ta ytterligare steg i sin egen utveckling. Sebastian är oerhört noggrann och seriös i allt han gör och ger alltid 100 procent oavsett om det är träning eller match. Det ska bli väldigt roligt att få följa Sebastian i sin utveckling som ishockeyspelare och vad han kan bidra med till laget under kommande säsong, säger HC Dalens tränare och sportchef Pelle Gustafsson i ett pressmeddelande.

Ehrenflod håller som bäst på att återhämta sig från en meniskskada och det återstår enligt HC Dalen några veckor innan han är helt återställd.

– Det ska bli jättekul att få fortsätta karriären i Dalen. Laget har något bra på gång och det har känts väldigt bra de gånger jag varit utlånad till klubben under säsongen. Jag kommer framför allt att försöka bidra med det defensiva spelet, det är där jag har mina styrkor som spelare. Nu är det fullt fokus på att få skadan läkt innan det är dags att dra igång försäsongen med grabbarna, säger Sebastian Ehrenflod i pressmeddelandet.