Via Instagram kommunicerade ishockeyspelaren Erika Grahm att samtliga hockeyspelare i Damkronorna kommer bojkotta samlingen som äger rum 15-19 augusti på Bosön.

De fem HV-spelarna som deltar i bojkotten är Anna Amholt, Linnéa Andersson, Anna Kjellbin, Hanna Olsson och Felizia Wikner-Zienkiewicz.

På Instagramkontot skriver Grahm bland annat:

”I dag har vi gemensamt valt att tacka nej till det finaste och mest ärofyllda uppdraget vi kan tänka oss. Från och med i dag kommer ingen av oss att representera våra blågula färger innan svenska ishockeyförbundets ledning visar att de vill jobba tillsammans med oss spelare för att utveckla och skapa bättre förutsättningar för oss i nuvarande landslagstrupp  – och för alla kommande trupper i framtiden.”

Den före detta HV71- och landslagsspelaren Jenni Asserholt säger till Expressen att hon förstår spelarnas agerande.

– Jag har förståelse för spelarna som lägger ner otroligt mycket tid och måste ta ledigt från jobbet för att åka i väg, samtidigt är det väl en balans där också om man ser tillbaka för väldigt många år sedan när Sverige var framgångsrika. Det kanske hade passat sig ännu bättre om det hela hade skett när de fortfarande var väldigt framgångsrika, säger Asserholt och fortsätter:

– Men oavsett om man bortser och bara tittar på situationen hur den är så tycker jag absolut att det måste till någonting. Att inte bara förbundet utan alla måste satsa, även spelare, alla organisationer, klubbar, förbund och ledarna också. Ska Sverige ta sig tillbaka till A-gruppen igen så behövs det en stor satsning på damhockeyn i Sverige.

JP-sporten har försökt nå HV71-spelarna för en kommentar.

Relaterat till artikeln