Anna Gillek Dahlström lämnade rollen som regionchef på Svenskt Näringsliv i Jönköpings län i början av april för att börja jobba en annan tjänst på samma organisation i Västra Götaland. Sedan dess har jakten på en ersättare pågått.

Nu är det klart att Dan Sylvebo, politisk redaktör på Jönköpings-Posten, tar över. Sylvebo har jobbat som politisk redaktör på tidningen i sju år, men väljer nu alltså att efter sommaren ta sig an nya utmaningar.

Det är ett jättebra jobb, en jättebra tjänst, och jag går verkligen till någonting. Jobbet handlar ju mycket om opinionsbildning och påverkansarbete och från den roll jag har nu som politisk redaktör är det ett naturligt steg i karriären, säger Dan Sylvebo.

Utmaningen blir att driva på för ett förbättrat arbetsklimat i Jönköpings län, men även Sverige som helhet. Där handlar det konkreta frågor som kommunens attityd till företagande, allmänhetens attityd gentemot företag och entreprenörer och överhuvudtaget bedriva opinionsbildning för ett bättre företagande. Generellt kan man säga att, om man ska vara riktigt konkret, att det handlar om att jobba för färre regler, minska krånglet och exempelvis få till kortare handläggningstider hos kommunen.

Det kommer jag sannolikt att göra. Det jag lämnar är också ett jättebra jobb, men någon gång i livet måste man gå vidare. Man får ta de chanser som ges och det här var en chans som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till.

Dan Sylvebo tar över som regionchef på Svenskt Näringsliv i Jönköpings län 1 augusti.

Läs mer: Hon lämnar topptjänst i näringslivet