Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danielsson vänder hem till Habo Wolley

I tre år har Algot Danielsson varit ”utlånad” till Riksidrottsgymnasiet i Falköping. Nu är Danielsson tillbaka i Habo Wolley. Han kommer att representera moderklubben under de kommande två säsongerna.

Danielsson började spela volleyboll i Habo ganska sent, först i årskurs åtta hittade han till sporthallen efter att ha prövat ett antal idrotter. Två år senare gick flyttlasset till Falköping och där har han utvecklats rejält.

Under de två inledande åren i Habo gick han snabbt framåt tack vare sin träningsvilja och envishet. Under de tre åren på RIG har han uppenbarligen fortsatt sin utveckling och sugit åt sig all kunskap han bara kunnat plus att han gjort ett grymt bra jobb i sin styrketräning. Han tog steget in på RIG som en av de mer anonyma i gruppen men han går ut som en av de absolut bästa i sin årskull, säger Jens Persson, Danielssons ungdomstränare i Habo, i ett pressmeddelande.

Danielsson spelar som spiker och bemästrar både vänster- och högerkanten. Han har sina styrkor i anfall och block med en mycket god fysik

– Det kändes som ett naturligt val och jag är väldigt positiv gällande tränarna och tror att det kommer bli en bra säsong. Det ska bli skönt att komma hem och jag hoppas att kunna ta ytterligare steg i min utveckling. På sikt är målet att få möjligheten att spela utomlands, men just nu känns Habo helrätt, tycker Danielsson.