Projektet Guldsteget, som är en utvecklingsprogram för talanger som bedöms ha potential att nå seniorlandslagsspel, är inne på sitt fjärde år.

Det har varit tuff konkurrens för de totalt 20 platserna i årets upplaga.

– Det är en kombination av det inre drivet som vi strävar efter och en potential att bli nästa A-landslagsspelare. Tittar vi på herrsidan var det hård konkurrens bland de som sökte. Många som sökte var de som gjorde skillnad i SM-slutspelet. Det var inget enkelt jobb att gallra, säger herrlandslagets Mikael Hill, som är ansvarig för de uttagna herrspelarna.

Projektet finns för att stärka det individuella stödet till spelaren under säsongen. Svensk Innebandy skriver att det handlar om ökad kunskap och motivationsfaktorer för att hjälpa spelaren nå sin fulla potential.

- Hälften av dem som är uttagna är kvar sedan förra säsongen och man får maximalt vara med i två år. De är på rätt väg till landslaget. Alla uttagna är potentiella landslagsspelare, säger damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson, som är ansvarig för de uttagna damspelarna.

Tre spelare från Jönköpings IK är uttagna till Guldsteget. Otto Weidman och Emil Nilsen på herrsidan och Cajsa Elm på damsidan. På herrsidan är även Mullsjö AIS-backen Oskar Malmgren uttagen.

Relaterat till artikeln