Spelbolaget skriver i ett pressmeddelande att närmare 290 spelare i Sveriges sex division 2-serier har berörts under nomineringsarbetet. De nominerade har tagits fram av tränare, ledare och sportchefer från landets division 2-föreningar tillsammans med journalister och bloggare.

I division 2 Östra Götaland har Råslätt och Assyriska IK gjort fina säsonger, och dessa klubbar finns också representerade när seriens bästa spelare ska utses.

Bästa målvakt: Jesper Hallqvist, Dalstorps IF, Vilson Cakovic, Råslätts SK, Joakim Jans, Assyriska Turabdin.

Bästa back: Robin Cederberg, IFÖ Bromölla, Henrik Fribrock, Nosaby IF, Dejan Blagojevic, Österlen FF.

Bästa mittfältare: Burim Rexhepi, Hässleholms IF, Stephan Madueke, Asarums IF, Charlie Vindehall, Räppe GOIF.

Bästa anfallare: Petrus Kocadag, Nässjö FF, André Reinholdsson, IFÖ Bromölla, Simon Karlsson Adjei, Assyriska Turabdin.

Nästa steg i tävlingen är att utse den bästa målvakten, backen, mittfältaren och anfallaren i varje serie. Av dessa utses en slutvinnare på varje position som kan titulera sig Sveriges bästa division 2-spelare.

– Det är en tuff uppgift att utse de bästa i denna talangfyllda serie men juryn har utmärkta förutsättningar tack vare underlaget från de som nominerat. Jag vill passa på att sända en tanke till Assyriskas Joakim Jans som tvingats lägga av efter sin huvudskada, men det tar inte ifrån honom att han varit en av seriens tre bästa målvakter, säger Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an.

Relaterat till artikeln