Förbundet Din Bagare står bakom projektet Bagarhjälpen som i år samlar in pengar till HOPE, en satsning på Karolinska institutet för att hjälpa barn med svårbotad cancer. Startskottet blev en auktion där olika leverantörer skänkte saker som sedan auktionerades ut under två dagar i Jönköping.

Vi siktade på att samla in en halv miljon, men har redan nu kommit upp i över 900 000 kronor. Vi hade inte i vår vildaste fantasi kunnat föreställa oss den givmildheten, säger Jörgen Englund, vd för Din Bagare och initiativtagare till Bagarhjälpen.

Bernards konditori var med på auktionen och hade redan innan bestämt sig för att de skulle buda. Slutsumman för en pall med mandelmassa slutade på 25 000 kronor, och därmed skänkte de 18 300 kronor till projektet.

Anki Hansson berättar att hon blev berörd av de historier om cancerdrabbade barn som berättades i samband med auktionen.

 Jag har själv en tolvårig son, så det är klart att man berörs av att höra sådant, säger hon.

Hon berättar att mandelmassan kommer att gå åt till alla semlor som görs nu.

Jag tror säkert att de kommer att kännas ännu godare att äta också eftersom de varit med och bidragit till hjälpen, säger hon.