Besöket i klassen kan sägas vara en traditionell spin-off på söndagens medverkan i församlingens konfirmationsundervisning.

Det är nionde året de besöker oss – de brukar spela runt ett tema i konfirmationsgruppen, följt av en workshop. Därefter har det blivit tradition att vi från församlingens sida bjuder skolan på en engelskalektion i form av ett drama, säger församlingspedagog Jan Bäckelie.

Det vi gör i skolan är en annan del i vår repertoar. Beroende på vad skolan vill ha brukar vi framföra stycken som handlar om mobbning och rasism/främlingar eller droger och alkohol, säger Larry Howser som är amerikan.

Men, inflikar frun Jo French-Howser från England, på något sätt finns ju ändå ”The Lord” med i vad de framför. Men inte mer än vad som redan predikas från skolan i form av exempelvis kamratskap och ärlighet.

Samtidigt som vi funderar på var de bor och hur de träffades, startar engelskalektionen.

En första sketch handlar om hur uppmärksamma vi kan vara när vi letar fel hos varandra. Den är över på några minuter och handlar mer om igenkännande och att väcka tankar än om att roa – men igenkännande kan ju också roa.

Vem är du, undrar Larry varpå Jo svarar med sitt namn.

Nej, jag vill inte veta vad du heter, utan vem du är.

Detta mynnar ut i en enkel övning där eleverna får sätta sig två och två. Frågan ska ställas ett tiotal gånger och måste varje gång besvaras med någonting nytt, och med sanningen överensstämmande.

Det visar sig att de båda har varit i Skillingaryd flera gånger tidigare. Jo har rest runt med Covenant Players och spelat små dramer i snart 13 år, medan maken började redan 1976.

Vi gör uppåt 20 framträdanden i veckan och hinner med cirka tre skolor, berättar Larry.