Konradssons kakel AB fortsätter att växa. I - nästa steg är att etablera ett stort Nordenlager på Stigamo, inom logistikområdet Logpoint South Sweden.

Vi har haft en bra utveckling de senaste sex, sju åren och nu har vi kommit till en punkt där vi inte längre får plats i våra nuvarande lokaler, säger Magnus Andersson, vd Konradssons kakel.

Det nya lagret mäter 5 000 kvadratmeter och kommer att vara ett buffert-lager med traditionella trucklösningar. De har option på intilliggande markområde, cirka 1500 kvadratmeter, för att kunna expandera längre fram.

Nuvarande lager och huvudkontor på Fridhemsvägen i Jönköping kommer att finnas kvar, liksom bolagets andra byggnader i Göteborg och Stockholm. Däremot kommer lagret i Bromma att utökas med cirka 1 200 kvadratmeter parallellt med det nya Nordenlagret på Stigamo.

LÄS MER:

Schaktningen på Stigamo påbörjades för 14 dagar sedan och vi hoppas kunna ta det i bruk under mars, april nästa år, fortsätter Magnus Andersson.

Det är framförallt en ökad kapacitet vi får med det nya lagret. Vi slår redan nu i taket i befintliga byggnader och därför tar vi steget nu - innan läget blir akut.

Etableringen av lagret söder om Jönköping kändes självklart, säger han.

Konradssons kakel är ett 50 år gammalt företag från Jönköping och det är här vi har vårt huvudkontor. Det är också här kompetensen och nyckelpersonerna finns.

Innebär det nya lagret även nyanställningar?

Vi har redan gjort det, vi har anställt tre personer i början av året, så det kommer inte direkt att krävas fler i samband med att lagret öppnar, säger Magnus Andersson.

Men vi bygger för framtiden.

Han fortsätter:

Det känns bra att fortsätta utveckla och trygga tillväxten i Jönköping.

LÄS MER: