Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De sökte noga vid Gyesjöns strand

 
Försvunna Nathalie i Eksjö
Visa alla artiklar

Ett 60-tal soldater och officerare deltog i onsdagens sökinsats efter den försvunna Eksjökvinnan. De sökte bland annat noggrant igenom terrängen mellan Ränneborg och Gyesjön.

De runt femtio unga Ing 2-soldater under grundutbildning som avdelats att delta i sökandet efter den saknade kvinnan såg det som viktigt att bistå polisen.

Den kvartett vi pratade med strax före avmarschen till sökområdet förklarade samstämmigt att de tyckte det var en självklarhet att hjälpa till i sökandet.

– Jag var ute igår och pratade med soldaterna under sökandet. De tycker det här är bra.

– Att det är värdefulllt även om det innebär att de får avbryta utbildningen. De känner att de gör rätt saker, sa Thommy Gustafsson, ställföreträdande regementschef på Ing 2, efter genomgången i Eksjö polishus inför onsdagens sökinsats.

För de unga män och kvinnor under militär utbildning på Ing 2 som deltog i onsdagens sökande efter Nathalie var det sista dagen i tjänst före en välförtjänt och säkert efterlängtad julledighet.

– Imorgon, torsdag, åker vi hem. Men om det krävs är vi inte främmande för att stanna kvar någon dag och fortsätta sökandet, sa en av de soldater vi pratade med.

Under en stor del av onsdagen återfanns militära fordon på parkeringen vid Ränneborg och en bit därifrån, från konstgräsplanen och ner mot Gyesjöns strand, söktes terrängen noga igenom av en grupp med grönklädd personal.

Under onsdagen sågs även polisbilar på Breviksvägen, vars patruller enligt uppgift sökte av bland annat Borgmästarängen.

Enligt det signalement på den försvunna kvinnan som delats tusentals gånger i sociala medier är hon 167 centimeter lång och väger 55 kilo.

Vid försvinnandet var hon klädd i svart pälsjacka med silverdragkedja och hade svarta byxor samt svarta stövlar med mönster. Hon hade också med sig en svart adidasväska.

Enligt signalementet ska hon även ha askblont hår till axlarna. Men det är felaktigt, uppger polisen på sin hemsida. Det finns säkra uppgifter om att hon var mörkhårig vid försvinnandet.