Från och med den första januari 2019 kommer FC Gruppen, ett familjeföretag med sin bas och sina rötter i Jönköping, att ta över driften av alla restauranger samt catering på Elmia. Tidigare har detta skett i Sodexos regi.

LÄS MER: Så ska Elmia växa i framtiden

Kan växa mer

Lotta Frenssen, vd Elmia, säger att det finns flera skäl till att de nu valt att skriva under med en ny leverantör. Med FC Gruppen får de en aktör med en stark lokal anknytning samtidigt som de har den kapacitet som krävs för att ta över på Elmia. De får också en aktör som satsar på närproducerad mat och dryck.

— Restaurangverksamheten på Elmia är stor idag men den kan bli större, säger Lotta Frenssen.

— Det tror vi att FC Gruppen kan hjälpa till med och också med att öka andelen besökare så att vi får en jämnare beläggning.

LÄS MER: Nytt eventbolag bildat i Jönköping

Lotta Frenssen, vd Elmia.

Foto Cecilia Nilsen Palm

”Vi är jätteglada”

Håkan Axelsson, vd och ägare av FC Gruppen ser fram emot den nya utmaningen.

— Vi är jätteglada både i familjen och i företaget, säger han.

— Så länge som jag har arbetat inom restaurangbranschen så har Elmia varit en av våra viktigaste partners men vi har aldrig kommit in på området, mer än till enstaka montrar under mässorna. När den här möjligheten dök upp var vi därför självklart intresserade.

Håkan Axelsson säger att han tycker att det känns roligt att det blev just ett lokalt företag som deras som tar över och säger att detta är något som kommer att sätta en prägel på verksamheten. Även det fokus som FC Gruppen haft sedan mitten av 1990-talet på närproducerat kommer att märkas när de tar över.

LÄS MER: Han är årets företagare i länet

Om framtiden

Exakt hur många nya tjänster det kommer att innebära för FC Gruppen är dock för tidigt att säga. Det kommer också att föras diskussioner med nuvarande personal på området som också kommer att ha möjligheter att söka tjänsterna.

Samtal förs även om att flytta delar av FC Gruppens organisation till Elmiaområdet samt att förlägga olika event, som FC Gruppen tar hand om idag, till Elmia i framtiden.

LÄS MER: Porträtt av Håkan Axelsson

Håkan Axelsson, vd och ägare av FC Gruppen.

Foto Robert Eriksson