Det var för två år sedan som Nordiska Virkesbörsen AB:s prisjämförelse av timmer lanserades. Plattformen beskrivs som Sveriges enda digitala marknadsplats för virkeshandel och låter skogsägare jämföra olika skogsbolags anbud.

En betaversion släpptes 2016 som dessutom gör det möjligt för köpare och säljare av virke att sälja och annonsera via plattformen. Genom en nyemission på 4,5 miljoner kronor kan bolaget nu satsa ännu mer på utvecklingen av den nya digitala marknadsplatsen.

Huvudinvesterare, med två miljoner vardera, är Almi Invest och Olof Hallrup.

Skogsbranschen håller just nu på att digitaliseras, så bolaget ligger helt rätt i tiden, säger Erik Ydrén i ett pressmeddelande.

LÄS MER:

Adam Aljaraidah, vd och medgrundare på Virkesbörsen, är också nöjd med utvecklingen:

Virkesbörsen spelar en viktig roll i gränssnittet mellan skogsägare som vill göra goda affärer och virkesköpare som möter en allt tuffare konkurrens om virket, säger han.

Nu har vi har alla förutsättningar för att kunna göra den svenska virkesmarknaden mer transparent och lättillgänglig för alla aktörer. Det behövs en mer välfungerande virkesmarknad för att möjliggöra nya produkter från skogen som kan ersätta fossilbaserade råvaror.

Virkesbörsen tillhör även Science Parks affärsutvecklingsprogram Inkubator och Maria Göransdotter Lindén på Science Park hoppas på många spännande synergier mellan Virkesbörsen och andra bolag i huset.

LÄS MER: