Läs mer: Skrällen: Arenan hamnar på Jordbrovallen

Läs mer: Nu skrotas Jordbron

Läs mer: Politiker i vilt bråk efter arenabeskedet

Vi har en lång och gedigen erfarenhet av liknande projekt. Eftersom vi finns i stan är vi intresserade av allt som sker här och tittar på områden där vi kan bidra, säger Marcus Rangstig, uppdragsledare på Sweco i Jönköping.

Denför att berätta att Moderaterna hade övergett om att bygga en arena på Jordbron. Alliansen meddelade att det förslaget var för dyrt. Istället föreslog de att såväl Liberalernas förslag, en arena på Råslätt, som Kristdemokraternas och Centerpartiets förslag att rusta upp Stadsparksvallen skulle utredas.

Dagen efter sökte Marcus Rangstig från Sweco stadsdirektör Carl-Johan Korsås vid flera tillfällen. I en mejlväxling berättade han att Sweco vill träffa representanter från kommunen för att presentera deras "erfarenheter av arenabyggen".

Vi kan erbjuda lösningar inom alla discipliner, arkitektur, konstruktion och uppförande. Som generalkonsult kan vi erbjuda lösningar för hela paketet, säger Marcus Rangstig när han berättar varför de kontaktade kommunen.

Enligt Marcus Rangstig har Sweco utfört 17 stora arenaprojekt de senaste 20 åren, varav Friends Arena i Solna är den största.

Trots att Alliansen har sagt nej till en arena på Jordbron försökte Marcus Rangstig få till stånd ett möte. Han skrev att han tror att det är något som "kan vara av intresse för er i detta läge."

Carl-Johan Korsås svarade dock att något möte inte var aktuellt innan frågan varit uppe i kommunfullmäktige:

"Jag förstår din iver, men det är inte meningsfullt att träffas förrän vi vet fullmäktiges beslut", svarade han.

Den om att bygga en arena på Jordbron. Detta efter att Sverigedemokraterna vände i frågan då de hade fått

Dagen efter beslutet bad Marcus Rangstig återigen om ett möte med "berörda parter". Men en dryg månad senare har Sweco fortfarande inte träffat kommunens representanter.

Vi har inte träffats än, men det tror jag att vi kommer att göra inom det närmaste, säger Marcus Rangstig.

Vad kommer ni att erbjuda kommunen?

Vi är intresserade av att veta hur planerna ser ut. Vi kommer att kunna hitta den svaga länken och vi vill berätta vad vi har att erbjuda. Det handlar om marknadsföring.

Är det aktuellt att ni går in som sponsor?

Nej, vi är väldigt försiktiga med sponsring.

Ett eventuellt kontrakt måste väl ske genom en offentlig upphandling?

Ja, men vi vill träffas för att berätta vad vi har att erbjuda.

Kommuner kan inte sluta några avtal med aktörer utan att ha varit ute på den öppna marknaden; såväl kontrakten för byggentreprenad som konsulttjänster måste ske genom en offentlig upphandling.

Det är fritt fram att träffa aktörer och lyssna på vad de har att säga, men när det kommer till kontrakt så måste det ut på den öppna marknaden, säger Hans Classon, upphandlingschef på kommunen, som dock inte känner till något i detta ärende.

Jönköpings-Posten har tidigare kunnat avslöja att har träffat Carl-Johan Korsås för att meddela att han har kontakt med en internationell finansiär. Vem finansiären är har dock Peter Billfeldt inte velat avslöja.

Marcus Rangstig säger att Sweco inte har något med detta att göra.

Jag har aldrig hört talas om honom, säger han.

Läs mer: Så mycket kommer Jordbrovallen att kosta