Liberalerna i Jönköping är nu klara med sin valsedel till kommunfullmäktige, detta efter en nomineringsstämma under tisdagen.

Anna Mårtensson, tidigare partiets lokala toppolitiker, lämnar kommunpolitiken efter valet.

På första plats står istället David Gerson, Jönköping, utbildad nationalekonom som driver eget företag som konsult inom verksamhetsutveckling.

Den gångna mandatperioden var han tidigt ute . Han har även argumenterat för att Jönköping från Regionen.

 Jag vill se en kollektivtrafik som kan möta de utmaningar som kommunen står inför, säger han.

Skolan, företagande och bostadsbyggande är andra frågor som David Gerson brinner för.

 En annan sak jag vill driva är, med tanke på hur befolkningen kommer se ut, att det finns möjlighet för äldre att bo kvar i alla kommundelar, säger han.

På andra plats står Ann-Marie Hedlund, från Bankeryd. Hon sitter bland annat som förste vice ordförande i äldrenämnden. På tredje plats kommer Ingvar Åkerberg, Jönköping, han sitter bland annat som ledamot i kommunfullmäktige.

På fjärde plats kommer Angela Hafström, Jönköping. Ny i politiken men känd som egenföretagare och grundare av Mormor Magdas Glass.

 Jag är glad och tacksam för att jag fått möjligheten att stå så högt upp. Det är fantastiskt roligt att få förtroendet, säger hon.

Frågor Angela Hafström brinner för är bland annat sysselsättning, integration och egenföretagande.

Rätten att välja själv och möjligheten för alla att tjäna sitt eget uppehälle är också viktiga frågor för mig, säger hon.

Läs mer: Jönköpingsprofilen blir politiker "Jag är en orädd person"

På femte plats på listan inför valet 2018 kommer Bertil Rylner, Visingsö, för närvarande ledamot i fullmäktige och förste vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Liberalerna har för närvarande fyra mandat i kommunfullmäktige.