Allsången i Gränna måste räddas

Vi hade ett möte hela natten och bestämde oss klockan fyra i morse, säger han på torsdagen.

På Talangbolaget har de en stor mängd unga och gamla artister. De har orkester, kör och de har allsångsledare Johan Ståhl knuten till företaget Allsångsproffsen.

Vi behöver scen, ljud och ljus och hoppas att det lokala näringslivet och handlarna i Gränna kan vara med som sponsorer.

Biljettpriset behöver sänkas lite från 200 kronor.

Det är för mycket. Kanske 100-150 är lagom, säger han.

Som artister 30 juli i Gränna hoppas de på Lill-Babs och Dolly Style. En bra allsång kräver artister för alla åldrar.

Går det bra kan de tänka sig att utöka till flera kvällar nästa år.

Jag är en inbiten HV71-supporter och åker på många matcher, särskilt nu när det gått så bra. Jag är ofta i Jönköping, Huskvarna och Gränna och tycker om det området, förklarar Patrik Norgren.

Hans hjärta klappar även för allsången i Gränna och den vackra miljön som han har besökt flera gånger.

På deras egen meritlista finns allsångsarrangemang på flera orter i landet som Varberg samt Storebroparken i södra Småland i många år.

De ska ta kontakt med Hasse Lugn, föreningen Fest i Grevskapet, för att undersöka intresset, säger Patrik Norgren.

Tidningen har pratat med personer i föreningen och det visar sig att saken är långt ifrån klar. Varken avtal, bokning av hamnen eller information om alla ekonomiska kostnader för arrangemanget.

Allsången i Gränna hamn har arrangerats i flera år av föreningen Fest i Grevskapet, men efter säsongen 2016 gjorde de en större ekonomisk förlust och de beslöt att inte fortsätta med Sommarkväll i Gränna hamn.