Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dement man försvann från Ryhov – hittades efter åtta timmar

Det var en stor sökinsats efter att en dement man i 80-årsåldern plötsligt försvunnit från en avdelning på Länssjukhuset Ryhov.
Men på onsdagsmorgonen, nästan åtta timmar efter försvinnandet, hittades mannen.

Enligt polisen låg mannen på sitt rum på en avdelning på Ryhov vid 01-tiden under natten till onsdagen. En timme senare upptäcktes det att mannen försvunnit från sitt rum – och ytterligare en timme senare larmades polisen till platsen.

– Vår inriktning är att han fortfarande finns kvar någonstans inne i sjukhuset, sa polisens vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist vid en tidig kontakt.

Polisen använde sig bland annat av en drönare för att försöka hitta mannen, och även räddningstjänsten var med och letade efter honom.

– Vi letar både inne på sjukhuset och utanför. Vi kommer att leta fram tills dess att han är hittad, sa Michael Simmeborn, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

Och strax innan klockan 09, nästan åtta timmar efter försvinnandet, hittades mannen på en annan avdelning inne i sjukhuset. Han ska enligt de tidiga uppgifterna må bra.

– Han kontrolleras av personal, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.